Clasa politică e compromisă, ce e de făcut?

Asistăm la o degradare accelerată a calității oamenilor care compun clasa politică din România. Au ajuns să ocupe funcții decisive în statul român oameni care nu înțeleg lucruri elementare și sunt depășiți de situație. Cel mai elocvent exemplu este dat de modul în care au gestionat situația prețurilor din energie. Au făcut OUG-uri peste OUG-uri și legi peste legi doar pentru a modifica modificarea corectării erorii și au ajuns să creeze efecte contrare celor așteptate făcând o legislație imposibil de aplicat.

O soluție ar fi modificarea constituției în sensul interzicerii de a mai ocupa funcții de demnitate publică tuturor persoanelor care au ocupat astfel de funcții în ultimii 50 de ani, dar și rudelor acestora de gradul 1 și 2. Aceasta este o soluție ipotetică care ar da rezultate, dar care nu poate fi pusă în aplicare decât în urma unei fracturi a statului de drept ca cea din decembrie 1989.

O altă soluție, pe care am auzit-o din gura unui preot mai slobod la gură și faptă, ar fi aceea de a interzice dreptul de a candida la alegeri tuturor persoanelor care au depășit vârsta de 40 de ani. Aceasta este o soluție mai ușor de pus în practică, dar care are mai puține șanse de izbândă deoarece avem destui politicieni tineri care au deprins repede metehnele celor mai bătrâni.

Eu am o soluție mai inedită, care ar rezolva multe din problemele româniei, dar care nu va putea fi adoptată niciodată: Acordarea pensiilor speciale pentru politicieni, magistrați sau militari doar acelor persoane care pot face dovada că au străbătut în fiecare lună de activitate , dar și pe perioada în care se primește pensia specială, minim 56 km prin mediul urban și 1200 km prin mediul rural doar folosind mijloacele de transport în comun terestre (autobuze, tramvaie, trolee, trenuri), fără a beneficia de servicii de protecție și pază din partea statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *